Kuruyemiş Hakkında Faydalı Bilgiler

6 Şubat 2019 Çarşamba

ŞEKERLİ LEBLEBİ NASIL YAPILIR ?

ŞEKERLİ LEBLEBİ YAPIMI TARİFİ

Leblebi tarih boyunca sevilerek tüketilen önemli bir bitkidir. Ülkemizde Tavşanlı ilçemizle birlikte adı anılan leblebi nohudun kavrulması ile elde edilmektedir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saç sağlığından cilt sağılığına, sinir sisteminden kolesterole, şeker hastalığından sindirim sistemine, kadın hastalıklarına kadar birçok hastalıkta tedavi edicidir. Şekerli leblebi nasıl yapılır? Sorusuna cevap için ilk önce leblebinin nasıl yapıldığına bakmak gerekiyor.
Leblebi yapımı için seçilen iri nohut taneleri odun fırını ateşinde kavrulur ve 3 gün kadar bekletilir. Daha sonra tekrar kavrulur ve 20 gün açıkta olacak şeklinde kurumaya bırakılır. Kuruyup kabuğundan ayrılan leblebi acı, tatlı, tuzlu, şekerli, çikolatalı olarak farklı aromalarda tüketilmektedir.

Şekerli Leblebi Malzemeleri

  • Leblebi
  • Şeker
  • Nişasta
  • Su

Şekerli Leblebi Tarifi

Leblebiler orta harlı ateşte sık sık karıştırılarak 10 dakika kadar kavrulur. Bir yandan da ayrı bir tencerede şekerli leblebinin şerbeti hazır edilir. Şerbet için su, şeker ve nişasta kaynatılır. Hazırlanan bu şerbet kavrulmakta olan leblebinin üzerine dökülür ve 90 dakika kadar kavurma işlemine devam edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder