Kuruyemiş Hakkında Faydalı Bilgiler

14 Mart 2018 Çarşamba

Kuruyemiş Dükkanı açarken nelere dikkat edilmelidir ?

Değerli okurlar ;

Kuruyemiş sektörünü yakından takip eden takipçilerimize özel bir yazı hazırladık.
Bu yazımızda iyi bir ciro elde edilebilecek, yada güzel bir şekilde bir kuruyemiş mağazası nasıl açılır, bu mağazayı açarken veya açtıktan sonra nelere dikkat edilmelidir, bunlar hakkında bilgi vereceğiz.

Hemen herkesin hayalidir iyi bir kuruyemiş dükkanı açmak ve işletmek. Genellikle kuruyemişe olan talebin fazla olması ve ülkemizin kültürü halini benimsemiş ürünlerin satışı olduğu için düşünebilecek ve akla ilk gelenlerden olacak kuruyemiş dükkanı işletmek, aslında göründüğü kadar basit olmayabilir. Öncelikle kuruyemiş dükkanını nereye açacağımız çok önemli. Genel anlamda işlek bir cadde de olması yapılması gereken önemli faktörlerden biridir. Fakat hareketli ve işlek bir cadde de olacak dükkanın da masraflarını göz önünde bulundurmakta fayda var.


Ülkemizde artık gelişen teknoloji ve modern yaşamı da göz önünde bulundurursak dükkandan ziyade bir mağaza açmak afilli ışıklar, şık tezgahlar, özel aydınlatma sistemleri, tavan ve taban dekorasyonu ile öncelikle dikkat edilmesi gereken şey bir mağaza da tasarımdır. Mimari olarak özel bir hava katmanız gerekiyor. İmkanlar dahilinde en şık mağazanızı oluşturmaya çalışın. Ayırdığınız bütçeniz dahilinde iyisini yapmanızda fayda var. Şık bir mağaza dışardan bakıldığında ne kadar pahalı bir görüntü çizse de gelişen modern şartlardan kaynaklı özel bir yer olduğunuzu hissettirmek çok önemli.
Bununla beraber, aslında daha da önemli olan bir şey var. Ürünlerinizin kaliteli ve taze olması. Açacağınız mağazanız da A dan Z ye tüm ürünlerin kaliteli ve fiyatının uygun olması çok önemli bir faktör. Ürünleri sunacağınız tezgahların ürünleri taze bir şekilde sunabilecek pozisyonda olması gerekiyor. Tezgah önlerine kapaklar, kuruyemişlerinizi sergilemek istediğiniz çuvallara kapaklar, lokum tezgahlarınızda da aynı şekilde ürünlerin hava almasını engelleyecek şekilde cam ve ya plastik veya şık kapaklar yapmanızda yarar var.

Her şeyi özel bir şekilde tasarladık, mağazımızı şık bir şekilde kurduk, ürünlerimiz kaliteli ve fiyat olarak ta mümkün olduğunca uygun. Şimdi önemli olan bir şeye daha geldik. Ambalajlama sistemimiz. Ürünlerimizi koyacağımız paketleme ler ne kadar düzenli ve özel olursa, müşterileriniz çok daha fazla memnun olacaktır. Sadece kutu ya da kese kağıdı kullanmak yerine, içeriğine özel naylon ya da streşli ambalajlarda muhafaza etmek ürünün bayatlamasına engel olmak demektir. Ayrıca nemli bir ortamda kuru yemiş mağazanız varsa (denizkenarı) örnek veriyorum bu işte çok dikkatli olmanız gerekiyor. Yağmurlu bir hava da bile ürünlerinizin yumuşama ve bayatlama olayı yüksek. Bu yüzden mağazanızın nem oranın daima düşük kalmasına özen göstermeniz gerekiyor. Bununla beraber sunduğunuz ambalajların muhafazasını dikkatli ve özenli bir şekilde yaptığınızda müşterilerinizin memnun kalması gayet iyi bir durum olacaktır. Ayrıca hediyelik olarak sunduğunuz ambalaj sisteminizin şık ve güzel bir görüntü de olması müşterilerinizin memnuniyeti adına çok önemlidir.

Güler yüz en önemli şeylerden biridir. Gülmesini bilmeyen esnaf olamaz sözünden yola çıkarak, mağazanızda siz ve ya çalışan elemanlarınızın güler yüzle müşteriyi karşılaması ve onlarla bilhassa özel olarak ilgilenmesi ise müşteri memnuniyeti adına çok ama çok önemli etkenlerden biridir. Onlara ikramlarda bulunarak ürünlerinizi tanıtabilir, ikramlarınız lada onları da memnun edebilirsiniz.

Bütçeniz yetiyorsa kullanacağız kutular, kese kağıtları, tartı için kullanacağız kürek v.s şeyler plastik yerine daha özel paslanmaz malzemeden yapılmış kürekler olsun. Kutularınız sağlık açısından izinli ambalajlar olsun. Mağazanızda satışı az giden ya da satılmayan ürünlerinizi çalıştığınız toptancı firmalarıyla iletişimde olarak değişimini sürekli yapın. Çok giden ürünlerinize kampanyalar yaparak sıcak satışınızı aktif şekilde yapın. Yeni çeşitler sunarak farklı bir mağaza olduğunuzu hissettirin.

Yeni mahsül ürünler çok önemli . Elinizde geçmiş döneme ait üretimi olmuş ürünler bulundurmaktan kaçın. Daha uygun fiyata alabileceğiniz ürünler olsa da kısa zamanda ekim dönemlerinde ürünleriniz bayatlar ve kurtlanabilir. Buna dikkat etmenizde yarar var. Önce kaliteli hizmet anlayışına sahip olarak en uygun şekilde fiyatlandırma nızı yapmanız gerekiyor.

Sıcak satın, kavurun, taze olarak müşterilerinize sunun. Bütçeniz dahilinde mini kavurma makinaları mağazanızı daha şık hale getirecek ve üretici potansiyeliniz olduğunuzu müşterilerinize hissettirecek ve daima sıcak ve taze olarak satış yapacaksınız. Böylelikle maliyetleriniz düşecek ve daha çok kar elde etmeye çalışacaksınız. Üretim biliyor sunuz ki çoğu şeyden önemli.

İlerleyen yazılarımızda ürünlerin üretim aşamaları ve nasıl üretildiği hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Bizi sabırla okudunuz , bizlerde mümkün olduğunca bilgilerimiz dahilinde yazdık.

Şimdiden kuruyemiş dükkanın da faaliyet gösterecek genç yaşlı girişimci herkese bol şans diliyor,
hayırlı işler diliyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder