Kuruyemiş Hakkında Faydalı Bilgiler

17 Şubat 2018 Cumartesi

Antep Fıstığının Faydaları Nelerdir ?


Antep Fıstığının Faydaları Nelerdir?


Antep fıstığı sıklıkla ve severek tükettiğimiz bir kuru yemiştir. Antep fıstığı eski zamanlardan beri alternatif tıpta tedavi edici bir yöntem olarak kullanılmıştır. Birtakım araştırmalardan yola çıkılarak antep fıstığının tadına doyulmaz lezzetinin yanı sıra oldukça faydalı bir besin olduğunu söylemek mümkündür.



Antep fıstığının en iyi tüketilme şekli sade olarak olsa da günümüzde antep fıstığı tatlılara, yemeklere, pastalara, çikolatalara ve daha pek çok gıdaya ilave edilerek tüketilir.

Antep Fıstığının Sağlığa Faydaları

1. Felç Riski

Antep fıstığının felç riskini azaltabileceği görülmüştür. Düzenli olarak antep fıstığı tüketilmesiyle ileride oluşabilecek felç risklerinin önüne geçmek mümkün olabilmektedir.

2. Depresyon

Antep fıstığının depresyona da iyi geldiği söylenmektedir. Psikolojik olarak rahatsızlık yaşayan kişilere iyi gelen antep fıstığı, sinir sisteminin çalışmasına ve rahatlamasına yardımcı olmaktadır.

3. Mide

Antep fıstığı, midede meydana gelen veya gelebilecek hastalıklarda da etkili rol oynamaktadır. Mide asidinin dengelenmesine yardımcı olan Antep fıstığı, mide hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilmekte ve yakalanılmış olan mide rahatsızlıklarının da etkisinin azaltılabilmesini sağlayarak iyileşmeye yardımcı olabilmektedir.


4. Cinsellik

Antep fıstığının cinsel gücü ve cinsel isteği arttırdığı yönünde görüşler bulunmaktadır. Antep fıstığı bu yönüyle insanların cinsel sağlığı üzerinde de olumlu ve sağlıklı bir etkiye sahip olmaktadır.

5. Enerji

Antep fıstığı yoğun miktarda enerji verir. Antep fıstığı bu yönüyle ağır koşullarda çalışan, gün içinde çok efor sarf eden ve sporcu olan kişilerin kolaylıkla başvurabileceği bir besin kaynağıdır.

Dolayısıyla eğer ki enerjiye doğal yollardan ihtiyacınız bulunuyorsa antep fıstığı sizler ve çocuklarınız için güzel bir atıştırmalıktır.

6. Kalp

Antep fıstığı kalbe de iyi gelmektedir. Kalp rahatsızlıklarının önüne geçilebilmesinde önemli rol oynayan Antep fıstığı, kalp krizi riskini de en aza indirmek konusunda oldukça yardımcıdır. Eğer ki kalbinizle ilgili birtakım riskler bulunduğunu düşünüyorsanız, yeterli miktarda ve doktorunuza başvurarak Antep fıstığı tüketmeniz oldukça faydalı olacaktır. Çünkü Antep fıstığı içeriğindeki maddeler sayesinde kalbin çalışmasını da düzenleyerek kalp sağlığı için büyük faydalar sağlamaktadır.
Antep Fıstığının Diyette Faydası



Diyet yapan kişiler için hazırlanmış diyet menülerinde Antep fıstığı fazla yer bulmaz. Ancak Antep fıstığının da muadili diğer kuru yemişlere göre daha masum olduğu bilinmektedir. Bu sebeple bir beslenme uzmanına danışarak diyet menüsüne Antep fıstığının konulup konulamayacağı konusunda bilgi alınabilir. Unutulmamalıdır ki her vücudun diyet şekli farklı olmaktadır ve o kişinin sağlık durumuna göre diyet listesi hazırlanmaktadır. Bu sebeple Antep fıstığı için herkesin diyetlerinde tüketebileceğini söylemek mümkün değildir.


Fazla Antep Fıstığı Yemenin Bir Zararı Var Mıdır?

Yüksek kolesterol problemi bulunan kişilerin, uzmanlar tarafından Antep fıstığı tüketmesi tavsiye edilmemektedir . Çünkü antep fıstığı, kolesterol oranını biraz daha arttırarak birtakım rahatsızlıklara ve sorunlara yol açabilir. Bu sebeple Antep fıstığı tüketirken dikkatli olunmalıdır. Her şeyi fazla miktarda tüketmek birtakım ciddi ya da geçici rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Antep fıstığı içeriğindeki bazı maddeler sebebiyle fazla tüketildiğinde tehlikeli olabilir.



Hamilelik ve emzirme döneminde doktor kontrolünde antep fıstığı tüketilebilir. Ancak bu dönemde antep fıstığını aşırı miktarda tüketmek anneyi de bebeği de riske atabileceğinden dikkatli olunmalı ve antep fıstığı tüketimi dozunda bırakılmalıdır. Eğer ki vücut ve metabolizma olarak hassas bir yapıya sahip iseniz antep fıstığı sizde birtakım reaksiyonlara ve yan etkilere yol açabilir. Bu gibi durumların öncesinde doktorunuza danışmalı, eğer ki danışmadan antep fıstığı tükettiyseniz ve beklenmeyen bir etki gördüyseniz de doktorunuza başvurmalısınız.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder