Kuruyemiş Hakkında Faydalı Bilgiler

24 Şubat 2018 Cumartesi

Leblebi Çeşitleri Hakkında Bilgiler

 Leblebi, günlük olarak tüketilen, nohuttan üretilmiş olan sağlıklı bir atıştırmalıktır. Leblebi nohut aşamasından geçtikten sonra leblebi oluyor. Belirli aşamalardan geçtikten sonra size kızarmış, kavrulmuş olarak ulaştırılıyor.
 Peki, leblebi çeşitleri nasıl üretiliyor, hangi çeşitler revaçta, kaç çeşit leblebi üretiliyor hepsini inceleyelim.
 Sade Leblebi natural leblebi olarakta bildiğimiz ürün klasik işlenmemiş leblebi çeşididir. Bu leblebi çeşidi üzerine susamlı, haşhaşlı, tarçınlı, vanilyalı, acılı, tuzlu, baharatlı, kakaolu, kahveli, damla sakızlı ve çikolatalı çeşitler yapılıyor.
 Susamlı Leblebi pekmezle ya da balla kaplanıp üzerine susam taneleri dökülüp bakır kazanlarda döndükten sonra pişirme makinalarına geçip diğer aşamada, belirli bir ısıda kavrulup ürün hizmeti satışa sunulmaktadır.
 Diğer ürünlerde benzer şekilde üretimi gerçekleştirilmektedir. Draje ve çikolatalı çeşitler için özel kazanlar mevcut olup üretim şekilleri biraz daha farklıdır. Acılı leblebi içinde söylemiş olduğumuz gibi susamlı leblebiye benzer şekilde üretimi yapılmaktadır. Tuzlu leblebi içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz. Söylemiş olduğumuz kaplamalı tüm çeşitler öncelikle Çifte kavrulmuş sade leblebi olarak üretilmekte ve sade leblebi üzerine kaplama yapılmaktadır. Sade leblebi den vanilyalı, tarçınlı, susamlı, haşhaşlı, tuzlu, acılı gibi bir çok çeşit farklı yöntemler ile kavrulmakta ve perakende mağazalarda satışa sunulmaktadır.


 Leblebi mucidi Harmancıklıoğlu ailesi uzun yıllardır mesleğe kazandırmış oldukları çeşitler ile tanınmaktadırlar. Merhum usta Ali harmancıklıoğlu önderliğinde acılı ve vanilyalı çeşitler leblebi çeşitlerine kazandırılmış olup halen üretimi yapılmakta ve satılmaktadır. Leblebinin o kadar çok çeşidi mevcut ki, yazdığımız çeşitler sadece birkaçı. Daha farklı çeşitler üretilmeye elverişli olan leblebi sağlık açısından da faydalı bir ürün olduğu için uzmanlarında tavsiyeleri arasında yerini almaktadır.
 Sevdiğiniz tüm çeşitleri, yada tatmamış olduğunuz tüm lezzetler için bir tıkla sipariş verebilmeniz mümkün. Leblebihane.com Online adresten dilediğiniz şekilde ödeme yöntemleri ile kolayca sipariş oluşturabilir ve nefis lezzetlere ulaşabilirsiniz. Pirimiz şeyhimiz Murat Gazi hz. leblebiyi gözyaşlarıyla ürettiğinde bu kadar çeşidin olabileceğini tahmin edebilir miydi? Onun bıraktığı mirası devam ettiren tüm leblebici ustalarımıza, bu mesleği sevgiyle yapan emektar herkese, sonsuz teşekkürler.
 Besin sağlıklı bir ürün oluşu kalori azlığıyla leblebi fazlasıyla dikkat çekici, kilo vermeye yardımcı bir ürün, günümüzde herkesin genç, yaşlı tüketebileceği nefis lezzetler kuruyemişçilerde, gidemiyorsak eğer leblebihane de :) O halde tüm nefis lezzetlere sevgiler :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder