Kuruyemiş Hakkında Faydalı Bilgiler

19 Şubat 2018 Pazartesi

Türk Kahvesi Ömrü Uzatıyor!


Bilim insanları Türk Kahvesinin ömrü uzattığını ve kalbe iyi geldiğini söylüyor.

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu biliriz. 40 yıl içilen bir kahvenin kalbe bir nefes vereceğini düşünmek yanlış olmaz. Ünü dünya çapında, lezzeti dillere destan. Kısık ateşte Türk Kahvesinin faydalarıysa saymakla bitmiyor.
Türk tarzı olarakta bilinen kahvenin sırrı pişirilmesinde. Kahvenin içerisinde pek çok materyal var. Bunun kaynatılarak bütün halde sunulması, tüm maddelerin aynı anda vücuda sunulması anlamına geliyor. Sabah saatlerinde içilen kahve konsantrasyon sağlıyor, kolesterolü düşürüyor. Özellikle sabahları bilinçsel performası artıyor.




Günde iki yada üç fincan içilen kahvenin daha fazla tüketilmesi sağlığa zararlı olabiliyor.
Fakat günde iki yada üç fincan içilen kahveyse ölüm riskini azaltıp ömrü uzatıyor. Araştırmanın sonuçları, Türk kahvesinin, kaynatılarak yapılmasının bazı avantajlar sağladığını gösteriyor. Kahvenin bu şekilde pişirilmesi, düşük kafeinin yanı sıra, antioksidanlar açısından diğer kahvelere göre daha sağlıklı görülüyor. Türk kahvesi Türkiye de üretilmiyor. Fakat Ülkemizde gelenekselleşmiş bir lezzet. Osmanlı yiyecek ve içecek kültüründe de benimsenmiş kahve, yanında lokum çeşitleriyle de sağlık açısından oldukça faydalı. Macaristan'ın en yaşlı insanı 108 yaşındaki Gergely Andras Molnar, uzun yaşamasını her gün kahve içmeye borçlu olduğunu söyledi.

Eğer çok sık kahve içen biri değilseniz, kahve içmeyi günlük olarak alışkanlık halde getirerek kahvenin mucizevi faydasından yararlanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder